Festival 2019

KOZARA ETNO FESTIVAL 2019

Retrospektiva Kozara etno festivala 2019

Festival Kozara etno 2019 se održao od 5. do 8. jula u Piskavici i na tvrđavi Kastel u Banjoj Luci. Na festivalu se predstavilo 470 izvođača iz 7 zemalja. U sklopu festivala su održani defilei, etno tržnica, takmičenje u tradicionalnoj sportskoj disciplini „bacanje kamena s ramena, promocija tradicionalne hrane, nastupi izvornih pjevačkih grupa sa Kozare, svirača na tradicionalnom instrumentu tambura trožica, kao i nastupi amaterskih i profesionalnih muzičkih i folklornih grupa. U sklopu Festivala održan je i dvodnevni stručni seminar na temu „Tradicionalne igre i pjesme Kozare, prnjavorskog kraja i bosilegradskog krajišta“.

0 .
festival
0
država učesnica
0 +
učesnika
0 +
različitog sadržaja

TRADICIONALNA ISHRANA

Tema festivala Kozara etno 2019

Svaka gastronomija je izraz određenog podneblja, vremena i istorijskih okolnosti. Jednako je važna kao bilo koji drugi aspekt identiteta. Ona je dio svakodnevnog života u kojem se odražava kulturna raznolikost naroda i nosi brojne specifičnosti podneblja u kojem je nastala.

Takva ishrana kroz istoriju pa do danas, isprepletena je sa svim sferama života: duhovnom, materijalnom i društvenom. Postala je temelj identiteta ljudi koji žive na tom prostoru. Proizvod je miješanja različitih uticaja i kultura koje te prostore dijele, a prenosi se generacijama s koljena na koljeno.

Više o tradicionalnoj ishrani možete pročitati u dokumentu ispod.

Galerija fotografija Kozara etno festivala 2019

Pogledajte reportažni video.

Doživite atmosferu Kozara etno 2019 festivala!

Pogledajte after – movie festivala Kozara etno, koji slavi običaje, folklor, muziku, ali i fuziju tradicije i modernog zvuka-

Pogledajte kako je bilo na trodnevnom festivalu u Piskavici i na tvrđavi Kastel u Banjoj Luci, gdje je oko 470 učesnika iz S. Kipra, Slovenije, Srbije, Švedske, Hrvatske, Poljske i BiH, donijelo dio svoje tradicije na Festival.

Tema festivala, koji je u CIOFF kalendaru od 5. do 8. jula, bila je tradicionalna hrana običaj koji se njeguje na ovim prostorima.