Festival 2023

KOZARA ETNO FESTIVAL 2023

Retrospektiva Kozara etno festivala 2023

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut semper cursus tellus, et suscipit est varius facilisis. Nulla felis mauris, sagittis quis orci eget, varius molestie eros. Aenean iaculis, nisi vel condimentum lobortis, mi metus vehicula felis, nec blandit massa enim at turpis. Duis ac arcu orci. Vestibulum eget quam eleifend, cursus nunc at, vehicula nulla. Vestibulum augue lectus, bibendum a quam sed, maximus maximus massa. Duis ac luctus elit. Pellentesque sollicitudin lacinia lacus sit amet pretium.

0 .
festival
0
država učesnica
0 +
učesnika
0 +
različitog sadržaja

PALJENJE LILA

Tema festivala Kozara etno 2023

Festival Kozara etno je prepoznatljiv po tome što svake godine ima određenu temu koja predstavlja različite aktivnosti koje su se u potkozarskim selima izvodile u kući i polju. Ove godine to je PALJENJE LILA.

Tradicionalnim petrovdanskim običajem, priziva se dobro zdravlje stoke i blagostanje u domaćinstvu, a običaju se najviše raduju najmlađi koji s nestrpljenjem čekaju veče, paljenje lila, igru i smijeh sa drugarima i drugaricama.

Više o petrovdanskom običaju paljenja lila možete pročitati u dokumentu ispod.

Galerija fotografija Kozara etno festivala 2023

Pogledajte kako je to bilo.

Doživite atmosferu Kozara etno 2023 festivala!

Pogledajte after – movie festivala Kozara etno, koji slavi običaje, folklor, muziku, ali i fuziju tradicije i modernog zvuka-

Pogledajte kako je bilo na trodnevnom festivalu u Piskavici i na Trgu Krajine u Banjoj Luci, gdje je oko 300 učesnika iz Meksika, Turske, Srbije, Senegala, Hrvatske, Venecuele, BiH, sa Kube… donijelo dio svoje tradicije na pozornicu.

Tema festivala, koji je u CIOFF kalendaru od 30. juna do 2. jula, bilo je paljenje lila, tradicionalni običaj koji se njeguje na ovim prostorima.