Festival 2021

KOZARA ETNO FESTIVAL 2021

Retrospektiva Kozara etno festivala 2021

Festival Kozara etno 2021 se održao od 2. do 4. jula u potkozarskom selu Piskavica i na tvrđavi Kastel u Banjoj Luci. Kroz program festivala predstavilo se oko 400 učesnika iz 4 zemlje. Iako je bilo neizvjesno održavanje festivala i u 2021. godini zbog pandemije virusa Korona, festival je ipak održan sa učesnicima iz zemalja regije kao što su Mađarska, Srbija, BiH i Slovenija. U sklopu festivala je bila postavljena etno tržnica, a organizovani su defilei i takmičenja u tradicionalnoj disciplini “bacanje kamena s ramena”.

0 .
festival
0
država učesnica
0 +
učesnika
0 +
različitog sadržaja

Zbor u Potkozarju

Tema festivala Kozara etno 2021

Seoski zborovi predstavljaju tradicionalna godišnja okupljanja stanovnika određenog područja sa izraženom društvenom funkcijom kohezije zajednice. Povezani su sa religijskim skupovima i održavaju se najčešće uz vjerske objekte, a na dan sveca zaštitnika te zajednice (svetac zaštitnik vjerskog objekta).

Više o petrovdanskom običaju paljenja lila možete pročitati u dokumentu ispod.

Galerija fotografija Kozara etno festivala 2021

Pogledajte kako je to bilo.

Doživite atmosferu Kozara etno 2021 festivala!

Pogledajte after – movie festivala Kozara etno 2021, koji slavi običaje, folklor, muziku, ali i fuziju tradicije i modernog zvuka

Pogledajte kako je bilo na trodnevnom festivalu u Piskavici i na tvrđavi Kastel u Banjoj Luci, gdje je oko 300 učesnika iz BiH, Srbije, Mađarske i Slovenije donijelo dio svoje tradicije na pozornicu.

Tema festivala Kozara etno 2021, koji je u CIOFF kalendaru, bila je tradicionalni običaj Zbor u Potkozarju.