Kontakt

Pošaljite nam poruku

Imate pitanja, komentare ili želite da se uključite u Kozara etno projekt? Slobodno nas kontaktirajte. Naš tim je tu da vam pomogne i odgovori na sva vaša pitanja. Vaša povratna informacija je važna za nas, jer nam pomaže da unaprijedimo naš rad i bolje služimo našoj zajednici.

KONTAKT - PARTNERI

JU Turistička organizacija grada Banja Luka
Kulturno-umjetničko društvo Piskavica
UG „Afrodizijak“

TURISTIČKE ORGANIZACIJE

Turistička organizacija Republike Srpske
Turistička organizacija opštine Prijedor
Turistička organizacija opštine Kozarska Dubica
Turistička organizacija opštine Gradiška
Turistička organizacija opštine Kostajnica
Turistička organizacija Laktaši
Turistička organizacija Srbac

KULTURNO-UMJETNIČKA DRUŠTVA

Srpsko Kulturno Umjetničko Društvo "Dr Mladen Stojanović"
KUD “Osman Džafić”
KUD “Kozara” Prijedor
Članovi ovog kulturno-umjetničkog društva svoje umijeće pokazuju kroz vezenje, heklanje, pletenje i izradu narodnih rukotvorina karakterističnih za ovo područje . Poput ostalih udruženja i ovo društvo nastoji da sačuva od zaborava tradiciju i kulturu naroda ovog kraja.
KUD „Kolovit“
KUD “Kozara” Podgradci
KUD "Potkozarje" Kostajnica

UDRUŽENJA GRAĐANA

Udruženje Teodora
Udruženje za zaštitu očuvanja tradicije narodnog blaga Potkozarja “Teodora” se bavi izradom unikatnih suvenira, sa motivima i etno elementima Potkozarja. Vezeni i tkani predmeti, narodne nošnje, predmeti od stakla, keramike, jute i drveta oslikani različitim motivima samo su dio ponude iz široke lepeze suvenira koje nudi ovo udruženje .
Udruženje žena Donja Puharska
U cilju očuvanja tradicije i običaja, udruženje žena “Donja Puharska” se bavi izradom tkanih, heklanih, vezenih i pletenih rukotvorina, kao i narodnih nošnji. Tradicionalni ručno tkani ćilimi i staze koji zadivljuju svojim šarama i bojama osvježiće kutak Vašeg doma…
Udruženje žena „Miris dunja”
Udruženje žena “Miris dunja” bavi se izradom odjevnih predmeta od vune, kao i heklanjem, vezenjem, tkanjem i šivanjem. Vuneni odjevni predmeti ukrašeni raznim motivima omogućiće Vam tople i ugodne dane tokom zime.
Udruženje “Kozak”
Udruženje “Kozak” se bavi njegovanjem i promovisanjem ukrajinske kulture, običaja i tradicije. Pored mnogobrojnih sekcija, udruženje ima i sekciju izrade različitih rukotvorina sa karakterističnim ukrajinskim etno motivima.
Udruženje “Promotur”
Udruženje za promociju kulture, tradicije i običaja se prije svega bavi ugošćavanjem turista na seoskim domaćinstvima i pripremanjem tradicionalnih jela. Članovi ovog udruženja se bave i izradom narodnih rukotvorina karakterističnih za ovo područje, čime upotpunjuju promociju kulturnog nasljeđa Potkozarja.
Radionica “Primalink”

Radionica “Primalink” se bavi izradom suvenira od šifona, jute, vune i konca, ručnim oslikavanjem stakla, keramike, jute , kao i izradom dječijih narodnih nošnji. Tu se mogu naći i ručno tkani predmeti, kao što su: torbe, nadstoljnjaci, zavjese i mnogo drugih predmeta koji su svojevrstan suvenir i idealan poklon za svaku priliku.

Radionica “Minimo”

Radionica “Minimo” se bavi izradom i oslikavanjem različitih suvenira od gipsa, prikladnih za različite uzraste i prilike. U njihovoj ponudi mogu se naći i različite ikebane kojima možete uljepšati Vaš životni prostor.

PRIVATNI SMJEŠTAJ

Udruženje “Promotur”